13 Aralık 2013 Cuma

YOĞURTLU PATATES SALATASI



Malzemeler:
2 kg patates
dereotu
1 veya 2 havuç
sarımsak
yoğurt
tuz
sıvıyağ


Hazırlanışı:
Patatesler haşlanıp,ezilir.Biraz tuz ve 2 yemek kaşığı yağ  ve 8 -10 dal dereotu ile yoğrulur.İstenirse borcama istenirse porsiyonluk kalıplarla hazırlanır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Onun üzerine de havuç rendelenir.Eğer misafiriniz için gün öncesinden hazırlayacaksanız  havuçları az bir yağda soteleyebilrsiniz.Ben akşam için yaptığım için sotelemeye gerek duymadım.

NOT:Borcamdan rahat çıkması için tepsinizi çok az bir su ile ıslatabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder