22 Mayıs 2015 Cuma
ÜLKER DANKEKLİ KOLAY PASTA
Merhaba sevgili arkadaşlar;
Sizlerle bir o kadar kolay ve aynı zamanda görseli çok güzel bir pasta tarifiyle daha beraberiz.
emin olun lezzetide bir o kadar güzel.....
Gelelim pastamızın tarifine:
Malzemeler:
2 paket kakaolu ülker dankek
muhallebisi için:
4 su bar.süt
1 yumurta
1 su bar .taze sıkılmış portakal suyu
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığıbuğday nişastası
1 su bar.toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Portakal Peltesi :
2 su bar. taze sıkılmış portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
26-28 cm kelepçeli kek kalıbımıza keklerimizi 1 cmlik vaziyette kesip hazırlayalım.Kalıbın en altına yağlı kağıt serelim.Kalıbımızın önce kenarlarına sonra alt tabanına güzelce yerleştirelim.Muhallebimizi tereyağ ve vanilya haric bir tencerede güzelce pişirip.En son tereyağ ve vaniyayı koyup soğuması için kenarda bekletelim.
Peltemizide pişirip soğutalım.
Soyuyan muhallebimizi kalıbımıza yarısını dökelim.Arasına ister mevsim meyvesı ile ister çikolata parçaları ile süsleyelim.Kalan muhallebiyide üstlerine dökelim.En son portakal peltemizi dökelim.İyice donması için buzdolabına kaldıralım.
Zamanınız varsa 1 gece yoksa 4-5 saat buzdolabında bekletin.Donan pastamızı en son kalıbımızdan çıkartıp servis tabagımıza alalım.Dilediğimiz gibi süsleyelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder