29 Ağustos 2013 Perşembe

TARHANA

                                                   


Malzemeler:

5 kg un 
2 kg soğan 
2 kg domates
2 kg kırmızı biber
2 kg domates salçası
1 kg yoğurt veya 2 kg süzme yoğurt
1 paket yaş maya
1 çay bardağı tuz

Yapılışı:

Domateslerin kabuklarını soy, ay ay doğra. Soğanları piyaz gibi doğra. Biberleri de doğra. Ocağa koyup yumuşayıncaya kadar kaynat.Soğuduktan sonra suyunu süzün.Suyunu kenarda bekletin.Soğanlı biberli domatesli malzemeye salça, yoğurt, maya ve tuzu karıştırın. Azar azar ununu ilave edin. Çok sert bir hamur elde edin. Eğer çok katı olursa soğanın suyundan biraz ilave edin. İyice yoğurulan hamur üstü temiz bir bez ile örtülerek yaklaşık  10-12 gün bekletilir. Her gün 3 kere yoğurulur. Kenarda bekleyen hamur 12 gün sonlandığında temiz bir bez üzerine el kadar parçalara ayrılıp uzatılarak güneş altında arkalı önlü kurutulur. Kuruyunca kırılıp bir daha kurutulur. En son iyice ufalanıp robottan geçirilir. İstenirse elekten de geçirilir. Tekrar bir bez üzerine serilip kurutulur. Bu küflenmesini engellemek içindir.

                             AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder