Malzemeler :
Yarım kg ince köftelik bulgur
250 gr kırmızı mercimek
1 demet yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 baş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
pul biber, kimyon , tuz ,karabiber , sıvı yağ , limon
Yapılışı :
Kırmızı mercimek üzerine su konarak haşlanır. Haşlandıktan sonra içine bulgur eklenerek karıştırılıp 15-20 dk kabarması için bekletilir. Kuru soğan , sarımsak kutu kutu doğranarak yağda pembeleşene kadar döndürülür ve salçası da eklenerek kavrulur. Yeşillikler eklenir. Baharatlar ve limon, yağ. tuz ilave edilir. Karıştırılır ve elde şekil verilerek servis tabağına dizilir.
AFİYET OLSUN ( Annemin ellerine sağlık)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder