8 Eylül 2013 Pazar

KIŞLIK DOMATES SOSU




 Domates sosunu kışın çok kullanırım.Kalabalık olduğum ve gelenim gidenim çok olduğu için ben bunu 10 kilodan yapıyorum yakalaşık 1 kiloluk  9 yada 10 kavanoz çıkıyor ama siz daha az yada daha çok yapabilirsiniz.Ben bu tarifi daha etli olduğu için, uzun yani amerikan domatesi denen domatesle yaptım.Hepinize kolay gelsin.
MALZEMELER:

10 kg domates 
tuz( yemek kıvamından az tuzlu)
yarım su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Domatesler yıkanır ve resimdeki gibi parçalara ayrılır.Robot yardımıyla sos kıvamına getirilir.Büyük bir tencerede biriktirilir.Domateslerin hepsi tamamlanınca ocağın altı açılır ve kaynamaya başlayınca 1 yada 1-5 saat kaynatılır (domates çok sulu ise 1-5 saat etli ise 1 saat yeterli) Kaymama işleminin bitmesine yakın yağı ve tuzu atılır 5 ,10 dak daha kaynatılır.Kaynar kaynar kavonozlara doldurulur ağzı sıkıca  kapatılır ve şişe ters çevrilir.Böyle kavonoz soğuyana kadar bekletilir.Soğuduğu zaman şişeyi kullanmak üzere istediğiniz yere kaldırabilirsiniz. 
                              




                                   Afiyet olsun












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder