2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bar.sıvı yağ
Yarım su bar.eritilmiş tereyağ veya margarin
200 gr ufalanmış beyaz peynir
Az bir şey sucuk
2 paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Yağı öncelikle eritip ılınmasını bekliyoruz.Daha sonra hamur kabının içine erimiş tereyağını,sıvıyağı,yumurtaları ,beyaz peyniri,doğranmış sucukları ,kabartma tozlarını ilave edip,ununu ekliyoruz.Kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Elimizle şekillendirip,yağlanmış tepsiye diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT:
Bu tarifin evde ne varsa poğçası olası sebebi; hangisi yoksa onun yerine farklı bir malzeme konması....Mesela sucuk yerine dereotu .o yoksa nane konulabilir...Tereyağı olmayan margarin,o da yoksa tamamını sıvı yağ yani 1 su bar sıvıyağ konulabilir...Bilirsiniz mutfakta çareler tükenmez....
Elinize sağlık nefis olmuş selam ve sevgilerimle..
YanıtlaSilTeşekkür ederim beğendiginize sevindim sevgiyle kalin
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil