5 Eylül 2013 Perşembe

ÇAM KOZALAĞI



Malzemeler:

250 gr sade cornflex
4 adet metro çikolata
50 gr margarin
3 kaşık bal
Antep fıstığı

Yapılışı:

Tencere içerisine margarin koyulur ve erimesi beklenmeden metro çikolatalar 3-4 parçaya bölünüp tencereye koyulur. Bal ilave edilir ve karıştırılır.kaynayınca kısık ateşte bir süre daha çikolatalar eriyene kadar pişirilir ve altı kapatılır. Üzerine cornflex dökülüp ballı karışım her yerine iyice dağılana kadar karıştırılır. Ve limonluğun üst parçası kullanılır. içi ıslatılır tenceredeki ballı cornfleks limonluğun iç kısmına kaşık ile koyulur sıkıştırılır. Ve ters çevrilir. 3-4 defa bu işlem tekrarlandıktan sonra limonluktan rahat çıkması için tekrar ıslatılır. Üzeri fıstık ile süslenir.


NOT: Kalıptan rahat çıkması ve şeklinin  düzgün olması için sıcakken yapılmalı.

                         AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder