4 Eylül 2013 Çarşamba

CİVCİVLİ PATATESLİ PASTA




Malzemeler:

1.5 - 2 kg patates
1 kavanoz garnitür
Dereotu
Tuz 
Sarımsaklı yoğurt
2 kaşık mayonez
Çörek otu
Havuç

Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp, ezilir. Tuz konur. 1 avuç kadar bir kenara ayrılır. Kalanına 1 kase kadar dereotu karıştırılır. 2 ye ayrılır. Yuvarlak bir kalıbı yağlarız. Patatesin yarısını kalıbın altına koyarız. Yoğurdun yarısını garnitüre karıştır. Patatesin üzerine koyulur.En üstüne resimdeki gibi yoğurtla pasta kaplar gibi her yanına sıva. Dereotu yapraklarıyla süsle. 

Civciv Yapımı:
Patatesleri 2ye böl. 1 parçasından bir gövde, misket kadar kafa yapacak parça ayır. Büyük parçayı elinle şekil ver. Kuyruğu elinle sivrilt. Pastanın üstüne koy. Küçük olanı yuvarla elini ıslat. Öbürünün üstüne koy. Gözlerine çörek otu , ağzına havuç koy.

                                AFİYET OLSUN











2 yorum: