2 Ekim 2013 Çarşamba

BULGURLU BANAK


Herkese hayırlı günler diliyorum.Bugün sizlere annemin halasının tarifi  trakyaya ait olan BULGURLU BANAKı dilim döndükçe tarif etmeye çalışacağım.İnş .beğenirsiniz.Bu yemek ailemizde çok sevilen bir yemektir.Belki başka yörelerde başka bir ismi vardır. Bu yemeği bilenler başka ismi varsa benimle paylaşırsa çok mutlu olurum.Büyük halamızıda burda rahmetle anmadan geçemeyeceğim.Mekanları cennet olsun inş...Bu kadar duygusallık yeter gelelim tarifine:

MALZEMELER:

4 -5 Adet tavuk baget
3 köy biberi
2 kuru soğan
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı salça 
2 su bardağı pilavlık bulgur
tuz ve su
100 gr tereyağ

HAZIRLANIŞI:

Biberler tohumları çıkarılıp, doğranır .Soğan yemeklik, domates de kabukları soyulup kutu kutu doğranır.Tereyağ da hepsi sotelenir ve salçası konur biraz kavrulur.Bagetler konur biraz da böyle kavrulur.Tavukların rengi döner dönmez bulguru konur.Suyu konur .Tuzu atılır ve pişmeye bırakılır.
NOT:
Burada  bulgurlu banak pilav gibi değil baya yumuşak bir kıvamda pişmesi gereken bir yemektir.Suyunu koyarken bolca çorbaya koyuyormuşçasına su koyun ve yarımda pişirin.Mesela üstüne 4-5 parmak geçecek kadar su koyun ve devamlı kontrol edin .Pişene kadar suyu bittikçe su ilave edin(sıcak su koyun)











3 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım merhaba.ellerıne sağlık.blogunu bugun zıyaret ettım.bende beklerım.senı sayfama ekledim.tarıflerının takıpcısıyım.segılerımı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler canım sağol,beğendiğinize sevindim.Bende sizi ekledim, güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle..Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık yemek bloglarını her zaman severek takibe almışımdır.. sizi de takipteyim.. Sizde bana uğrarsanız mutlu olurum..

    YanıtlaSil