25 Aralık 2013 Çarşamba

PIRASALI PATATESLİ MISIR EKMEĞİ


Malzemeler:

2 su bar. mısır unu
1 su bar.un
4-5 sap pırasa
2 patates
2 yumurta
1 çay bar.sıvı yağ
1 su bar.yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı:
Pırasanın saplarını  ince ince doğrayın.Patatesleri soyup,küp küp doğrayın.Önce pırasa ve patatesleri karıştırıyoruz.Yumurtaları kırıyoruz.Un,mısır unu,sıvı yağ, yoğurt,tuz ve karbonatı koyup elimizle karıştırıyoruz.
Fırın kabına  yağlı kağıt serip, pırasalı harcı döküp, yayıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına atıp,pişiriyoruz.





2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Mısır ekmeği nefis olur birde pıraslı mmmm sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sema hanım,ben de mısır ekmeğini çok seviyorum .Karadenizli değilim ama karadeniz yemeklerine nedense bayılıyorum.Pırasalı olanını, ben deneyin derim .Sevgiyle kalın...

      Sil