29 Aralık 2013 Pazar

AYVA TATLISI

Malzemeler:
4 adet ayva
şeker
su 
1 yemek kaşığı kadar lohusa(kızamık şekeri)

Hazırlanışı:
Ayvalar yıkanıp,2 ye kesilir.Çekirdekleri çıkartılır ama çekirdekler atılmaz,kenarda bekletilir.Geniş bir tencerenin dibine 2 ye bölünmüş  ayvalar bırakılır.Üzerlerine (her birinin) 1'er yemek kaşığı kadar toz şeker konur.Çıkarttığımız çekirdekler renk vermesi için,tencerenin içine  konur.1 su bar.sıcak suyun içinde eritilen kızamık şekerli su tencereye konur.Ağzı kapatılır ve ayvalar yumuşayıncaya kadar  önce harlı, kaynayınca kısık ateşte pişirilir.
Şeker miktarı isteye bağlı olarak arttırılabilir.

NOT:Bazı ayvalar çabuk pişmiyor. Bu yüzden suyunu ve pişmesini kontrol ederek su ilavesi yapınız.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder