5 Eylül 2013 Perşembe

KAŞARLI KABAK DOLMASI




Malzemeler:

4 adet kabak
150 gr kıyma
1 adet soğan
pirinç(her bölünmüş kabak için 1yemek kaşığı silme)
Salça tuz yağ 
maydanoz
Rendelenmiş kaşar peyniri
  
Yapılışı:

Kabaklar 2;ye yada 3;e bölünür.İçleri  oyulur.Bir tencerede soğanlar ,kıyma kavrulur.Salçası konur.Pirinci konur ve biraz kavrulur.Çok az su konur,tuzu atılır. Kaynayınca altı kapatılır.Demlenmeye bırakılır.10 dak sonra içi doldurulur .Tencereye dizilir.Ayrı bir yerde yağ ve biraz salça kavrulur .Yemeğin üzerine salça su ile açılarak dökülüp pişmeye bırakılır.Servis sırasında kaşar peynir ile servis edilir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder