17 Eylül 2013 Salı

YÖRESEL ÇATAL ÇORBA


 Bu çorba Amasya'nın Merzifon ilçesine ait bir çorba olmakla beraber Anadolunun çoğu yerinde yapılan lezzetli  ve besleyici bir çorbadır.Bu çorbayı kayınvalidem çok yapar  bende sizlerle paylaşmak istedim.Gelelim tarifine:

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı yarma(mısır yada buğday yarması)
1 domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Et suyu(tercihe bağlı) 

 YAPILIŞI

Yarma ve mercimekler yıkanıp,  beraberce haşlanır.Haşlama suyuna bir miktar et suyu da konulabilir.Tuzu atılır.Bir domates kutu kutu doğranır.Bir tavaya yağ konur ,domatesleri biraz döndürüp,nanesini atıp çorbaya katarız.Çorbamız hazırdır.

       AFİYET OLSUN









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder