17 Eylül 2013 Salı
YÖRESEL ÇATAL ÇORBA
Bu çorba Amasya'nın Merzifon ilçesine ait bir çorba olmakla beraber Anadolunun çoğu yerinde yapılan lezzetli ve besleyici bir çorbadır.Bu çorbayı kayınvalidem çok yapar bende sizlerle paylaşmak istedim.Gelelim tarifine:
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı yarma(mısır yada buğday yarması)
1 domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
Et suyu(tercihe bağlı)
YAPILIŞI
Yarma ve mercimekler yıkanıp, beraberce haşlanır.Haşlama suyuna bir miktar et suyu da konulabilir.Tuzu atılır.Bir domates kutu kutu doğranır.Bir tavaya yağ konur ,domatesleri biraz döndürüp,nanesini atıp çorbaya katarız.Çorbamız hazırdır.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder