17 Eylül 2013 Salı

KÜRDAN KEBABI




MALZEMELER

3 patlıcan(uzun)
250 gr kıyma
3 dilim kadar ekmek içi
1 kuru soğan
 domates 1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
tuz,karabiber,kimyon
yağ,kürdan

YAPILIŞI

Patlıcanlar uzunlamasına kesilir.Tuzlu suda bekletilip,yıkanıp kurulanır ve kızartılır.Kıyma ,ekmek içi,soğan,sarımsak,tuz karabiber,kimyon karıştırılarak köfte yapılır.Yoğrulan köftelere yuvarlak şekiller verilerek bunlarda kızartılır(sadece kızarması yeterli çok pişirmeyin).Kenarda bekleyen patlıcanlardan 2 tanesi artı şeklinde konur ve ortalarına kızartılan köftelerden 1 tanesi konur.Kapatılıp üzerine dilimlenmiş domates ,onun üzerine de kürdan saplanır.Fırın tepsisine konur.Diğerleri de aynı şekilde yapılır. Not:Ben 1 yemek kaşığı salçayı yağda  kavurup tepsiye yetecek şekilde suyla açıp kaynatıyorum,tepsiye döküyorum.Daha lezzetli oluyor. 200 derecede  pişiriyorum .  

                                      afiyet olsun








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder