12 Eylül 2013 Perşembe
PASTAHANE POĞÇASI
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket insınt yada kibrit kutusu yaş maya
1 yumurta akı içine ,sarısı üstüne
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı şeker
içine koymak için biraz margarin
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri iyice karıştır.Hamur ekmek hamuru gibi cıvık olacak. 30-40 dak kadar mayalanmaya bırakılır.Ceviz büyüklüğünde açılıp içine fındık kadar margarin koyup avucun ortasında toplayıp ters çevrilip tepsiye konur.Yumurta sarısı sürülür.İstenirse çatalla üstüne şekil yapılır.Tepsi mayası gelmesi için 15-20 dak. bekletip fırına atılır.200 derecede pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder