12 Eylül 2013 Perşembe

PASTAHANE POĞÇASI




MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı ılık su
1 paket insınt yada kibrit kutusu yaş maya
1 yumurta akı içine ,sarısı üstüne
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı  şeker 
içine koymak için biraz margarin
Aldığı kadar un 

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri iyice karıştır.Hamur ekmek hamuru gibi cıvık olacak. 30-40 dak kadar mayalanmaya bırakılır.Ceviz büyüklüğünde açılıp içine fındık kadar margarin koyup avucun ortasında toplayıp ters çevrilip tepsiye konur.Yumurta sarısı sürülür.İstenirse çatalla üstüne şekil yapılır.Tepsi mayası gelmesi için 15-20 dak. bekletip fırına atılır.200 derecede pişirilir.


                              AFİYET OLSUN










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder