12 Eylül 2013 Perşembe

KANDİL SİMİDİ



MALZEMELER:

 1 paket yumuşak margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 yumurta sarısı (beyazı üstüne)
1 kase susam
un YAPILIŞI

Malzemelerin un hariç hepsi  karıştırılır.Unu azar azar ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığı elde edilir.Uzun şerit elde edilip içeri doğru kıvrılıp küçük yuvarlaklar yapılır.Önce yumurta akına sonra susama batırılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.180 derecede pişirilir.

 NOT: Bu malzemede kabartma tozu yoktur.

                         AFİYET OLSUN











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder