23 Eylül 2013 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ DOLGULU KURABİYE











 Bu tarifi meleğinmarifetleri isimli blog arkadaşımdan aldım.Ama müthiş bir lezzet olduğunu  söylemeliyim.Misafirlerinize vavvv dedirtecek bir tarif mutlaka denemelisiniz.Gelelim tarifine:

MALZEMELER:

150 gr.tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un


iç malzeme:

1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
yarım paket krema

sos:

3 paket (80gr.)bitter çikolata
yarım paket krema

YAPILIŞI:

Hamurun bütün malzemelerini un hariç hepsini karıştırın.Ununu azar azar ilave edin..Hamuru hazırlayıp dinlenmeye bırakın.Bu arada hindistan cevizi ile pudra şekerini ve kremayı karıştırın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte gibi açıp içine hindistan cevizli malzemeden koyup kapatın.180 derecede pişirin.Sos için tencerede kremayı eritip çikolataları eritip soğutun.Pişen kurabiyeleri içine batırıp dolapta soğutun.Dolaptan çıkartınca üzerine tekrar sos dökün.Servise hazırdır.

                              Afiyet olsun











1 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor arzu ablacım en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil