29 Ağustos 2013 Perşembe

İNEGÖL PİYAZI

                                 İNEGÖL PİYAZI



Malzemeler :

1 su bardağı kuru fasulye 
3 yaprak kıvırcık
2 adet domates
2-3 adet sivri biber 
1 adet salatalık
1 adet kuru soğan 
5-6 dal maydanoz
Yarım limon
Sirke , Tuz , Yağ

Yapılışı :

Kuru fasulye geceden ıslatılır.Ertesi gün haşlanır.İçine malzemeler yıkanıp doğranır. Kuru soğan piyazlık (ay şeklinde) doğranır ve bir miktar tuz ile ovulur ve yıkanır süzülüp sıkılır.
Malzemeler ile karıştırılır. Limon , yağ , sirke ve tuz ile karıştırılarak servise hazır olur. 
                       
                                AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder