29 Ağustos 2013 Perşembe

EV BAKLAVASI

                                               
                                                                                                                                                                   


Malzemeler :

Hamuru:

2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 paket margarin veya tereyağ
200 gr çekilmiş ceviz içi
Mısır nişastası 

Şerbet:

5 bardak şeker
5 bardak su 
3-4 damla limon suyu

Yapılışı :

Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ karıştırılıp un ve kabartma tozu katılarak hamur elde edilir. Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra 3'e bölünür. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Bu bezeler 10lu gruplar halinde tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Her bir beze açılırken arasına yapışmaması için nişastalı un konur. 10 tanesi üstüste konarak merdane yardımı ile hamur tepsi büyüklüğüne göre büyütülür. Bu şekilde tepsi yağlandıktan sonra ilk 10lu konulur.Üzerine çekilmiş ceviz serpilir. İkinci 10'lu grup aynı şekilde açılır tepsiye konur ve üzerine tekrardan ceviz serpilir.Son kat olacak 10'lu grup açılıp tepsi üzerine koyulur.

Baklava resimdeki gibi kesilir ve eritilip kaynatılan yağ üzerine eşit miktarda dağılacak şekilde dökülür. 

Şerbet :

Şeker ile su kaynatılır. Kıvamlandığında içine limonu konur. 5 dk daha kaynatılıp altı kapatılır. Tepsi soğuk şerbet sıcak olmalı.

NOT : Un ve nişasta eşit miktarda karıştırılır, hamurlar nişastalı  un ile açılır.

                                 AFİYET OLSUN



                                                                                           


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder