Malzemeler:
4 yumurta
yarım bar. sıvı yağ
2 su bar.toz şeker
3 bardak un(yaklaşık)
kabartma tozu,vanilya
Sosu:
BATIRMAK İÇİN:
3,5 bar.süt
1 paket kakao
en son hindistan cevizine batır.
Üstü için:
1Paket çikolata sos,üstündeki tarife göre pişirilir.
Yapılışı:
Kek malzemelerini çırpıp,180 derecede pişirilir.Dikdörtgen borcama koyabilirsin. Fırına koyduktan sonra hafif kabarmaya başlayınca çatalla delin.Kekin kabarmaması gerekiyor.Kek ılındıktan sonra istediğiniz ölçüde kesin.Kare kare kesmek ideal olucaktır.Sütle kakaoyu karıştırın ve kekin dış kenarlarını hafif değdirip kenara alın.Başka bir tabakta sosa batırılmış kekleri ,hindistan cevizine bulayın ve servis yapacağınız kenarı yüksek tabağa alın.Hazırladığınız çikolata sosu üzerine dökün.
İsterseniz çikolata sos koymadanda servis edebilirsiniz.Tarifin orjinali budur.Arkadaşım değişiklik olması açısından çikolata soslu yapmış ama oda çok lezzetliydi.Tercih sizin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder