Ayferin kremalı böreğinin tarifini paylaşıyorum.Bize arkadaşım fırından çıkar çıkmaz ikram etti.Bu yüzden tadına doyamadık.Siz de sıcak deneyebilirsiniz Servis önerisidir.Kolay gelsin...
Arkadaşım bu sefer galeta ununu poğçada kullandığı için ,böreğini çörek otlu yapmış .Bilginize...
Malzemeler:
6 adet yufka
1 paket çiğ krema
Sıvı yağ göz kararı(yufkaya sürülecek kadar)
4-5 patates
3-4 kaşık hindistan cevizi
200 gr kaşar peyniri
Galeta unu
hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp,rendeliyoruz yada eziyoruz.Bol kaşar peyniri karıştırıyoruz.3-4 Kaşık hindistan cevizi ve ağız tadı tuz koyuyoruz.Kenara alın bekletiyoruz.
Yufkanın 1.sini açıyoruz ve krema ve yağı ilk kata sürüyoruz.2.katı serip tekrar malzemeden sürüyoruz.12 ye bölüyoruz.İç harçtan koyup,sigara böreği gibi ama geniş sarıyoruz.Aynı işlemi diğer yufkalara da yapıp,galeta ununa bulayıp,yağlı kağıda koyup ısıtılmış fırına atıp,kızarana kadar pişiriyoruz.
9
merhaba
YanıtlaSilbörege bayılırım ellerinize saglik,güzel olmuş.banada buyurun sevgiler
Teşekkürler ayşe suna hnmcım
YanıtlaSilKusura bakmayın bir süredir bloğa girmiyordum.Yeni gördüm.Sizide ziyaret ettim.Güzel paylaşımlarla görüşmek üzere....