Malzemeler:
1 adet kemalpaşa tatlısı (25adet)
MUHALLEBİSİ:
5 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
2 dolu yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirin .Bizim evde çok şekerli sevilmediği için 5 bardak suya 4,5 bar.şeker diyordu ben 5 bar.suya 2 ,5 bar şeker koydum.Muhallebide de şeker olacağı için ona göre şeker ayarı yapın.
Hazırlanışı:
Kemalpaşa tatlısını ben 25 dak.kaynattım .Siz paketteki tarife göre yapabilisiniz..Yalnız çok kaynatınca dağılıyor.Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınıp borcama dizilir.Soğumaya bırakılır.
Başka bir tencerede vanilya hariç bütün muhallebi malzemeleri karıştırılır.Pişirilir .Koyulaşınca vanilyası konup,çırpılır.
Soğuyan kemalpaşa tatlılarının üstüne muhallebi sıcak olarak dökülür.Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir.
Servis zamanı tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi ve fıstık serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder