16 Kasım 2013 Cumartesi
MİDYE BÖREK
Malzemeler:
3 adet yufka
1 yumurta
1 su bar. süt
yarım su bar.sıvı yağ
üzerine sürmek için yumurta sarısı
içi için:Ben beyaz peynir kullandım. Siz farklı içler kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı:
1 yufka serilir ve 4 eşit parçaya bölünür.Resimdeki gibi 1 parçası alınıp .yumurta ,süt,yağ dan oluşan sos kaşık yardımıyla yufkaya sürülür.Yuvarlak kısmından yukarıya büzdürerek çekilir.İki sivri uç üst üste getirilir.İç harç konulur ve sarılır Yukarı gelindiğinde altı üste çevirip,yani büzülen yeri üste gelecek şekilde tepsiye dizilir.Yumurta sarısı sürülüp,200 derecede pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder