24 Kasım 2013 Pazar

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Tekrar merhabalar;arkadaşım Havva'nın yaptığı ikramların tariflerini  vermeye devam ediyorum.İnş.beğenirsiniz...
Malzemeler
300 gr.kadayıf
1 çay bar.sıvı yağ
1 su bar.az çekilmiş ceviz
(Teflon tavada kavrulacak)

Muhallebi:
1 kg süt
1 su bar.toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 vanilya
1 paket krem şanti(tek bir tane krem şanti)
Hazırlanışı:
 Muhallebiyi pişirin.Mikserle çırpın. Ilınınca 1paket krem şantiyi muhalebiye karıştırın ve çırpın.

Ayrı yerde kadayıfları kuru ise kırın ,taze kadayıf ise bıçakla kesin.Tel şehriye gibi kısa kısa olacak.Teflon tavada kadayıf,yağ ve cevizi hafif kızarana kadar kavurun.

Tepside yapacaksanız dikdörgen borcam tam geliyor,yada arkadaşım gibi kuplarada koyabilirsiniz.En alta kadayıfın yarısını ,ortaya muhallebi,en üste tekrar kadayıf.....
Soğutup,buzdolabında bekletin.

NOT:
 İşinizin uzun süreceğini düşünüyorsanız kadayıfı tavada bekletmeyin.Tava çok ısındığı için istediğinizden daha fazla kızarabilir. Onun için başa yere alıp bekletin.

                             AFİYET OLSUN
              









 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder