2 Eylül 2013 Pazartesi

ETLİ MANTAR SOTE



Malzemeler:

2adet kuru soğan 

2adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates 
1 paket mantar
250 gr kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
yağ, tuz,kekik,1 yemek kaşığı sirke

Yapılışı:


Soğanlar piyaz doğranır ve 2 ye bölünür.Biberler ince ince doğranır.Domatesler küp küp doğranır.Mantarlar 3-4 bölünür.Etler haşlanıp bir kenarda bekletilir.Tencereye yağ konulduktan sonra sırasınla biberler  soğanlar konur 10 dak kadar sotelenir.Ardından domatesi ve salçası konur.5 dak.sotelenir.Mantarlar ilave edilir 5-10 dak. da onunla pişirilir.En son et konur,tuz ilave edilir.Pişmeye bırakılır eğer çok sulu istenirse etin haşlama suyundan az bir şey ilave edilebilir.Ben mantar su saldığından dolayı su ilave etmedim.Kapatmaya yakın kekik ve sirkesi konur.En son konmasının sebebi çok kaynayan kekik yemeği acıtır.

.Not:


Ben yemeklerimi yaparken soteleme esnasında ocağımın altını açıkta tutarım suyunu koyduktan sonra kısığa alırım Bu yemeğin ağır ateşte daha lezzetli pişmesini sağlar.


                           AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder