30 Ağustos 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE




Malzemeler:

1  kg taze börülce 
3 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
Zeytinyağı

Yapılışı:

1 kg börülce ayıklanıp yıkanır. Tencereye  4 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur. Üstüne küp küp doğranmış soğanlar koyulur. Sırasıyla börülce , doğranmış domates , salça , tuz , kesme şeker koyularak ocağın altı açılır. Kaşık yardımı ile karıştırılır. Börülcelerin rengi değişinceye kadar kısık ateşte kaynatılır.  Suyu koyularak pişinceye kadar kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder