30 Ağustos 2013 Cuma
ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE
Malzemeler:
1 kg taze börülce
3 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
Zeytinyağı
Yapılışı:
1 kg börülce ayıklanıp yıkanır. Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur. Üstüne küp küp doğranmış soğanlar koyulur. Sırasıyla börülce , doğranmış domates , salça , tuz , kesme şeker koyularak ocağın altı açılır. Kaşık yardımı ile karıştırılır. Börülcelerin rengi değişinceye kadar kısık ateşte kaynatılır. Suyu koyularak pişinceye kadar kaynatılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder