30 Ağustos 2013 Cuma

MANTI




Malzemeler:
hamur malzemeleri:
2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
iç malzemeleri::400 gr kıyma
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
çorba malzemeleri:2,5 yemek kaşığı tereyağı
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
1,5 litre kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı soğuk su

Hamurun hazırlanması: 
  1. 2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın. azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın.
  2.  hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.
İçin hazırlanması: 
  1.  4 soğanı rondoda incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun.
Mantıların yapımı: 
  1. hamuru beze haline getirin. eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın.
  2. hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın. açtığınız hamuru 1-1,5 cm'lik şeritler halinde kesin. bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm'lik karelere kesin.
  3.  kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın.
  4. mantıları sade suda haşlayın. sularını süzdürüp tabağa alıp yoğurt ekleyin. üzerlerine de tereyağı+ kırmızı biber ile hazırlanmış sostan gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder