31 Ağustos 2013 Cumartesi

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ




Malzemeler:

1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
2 adet yumurta
2 kaşık yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı:

İç harç:
Ispanaklar ayıklanıp doğrandıktan sonra kumu gidene kadar yıkanır.Soğanlar doğranıp,biraz yağ ile ıspanaklarla beraber kavrulur.1 yada 1,5 tatlı kaşığı tuz konur.Fakat tam pişmeden altı kapatılır.Yufkanın içinde de pişeceği düşünülerek ıspanaklı soğanlı harç az pişirilir.

Sosu:

Yumurta süt yoğurt sıvı yağ bir kasenin içinde karıştırılır. Resimde görüldüğü gibi yufkalar 2 ye kesilir.Düz olan taraf bize doğru bakacak şekilde tezgaha yayılır ve sos yufkanın her tarafını ıslatacak şekilde kaşık yardımı ile yayılır.Sonra ıspanaklı iç harçtan kaşık yardımı ile yufkanın düz tarafına enlemesine yayılır.Yuvarlak tarafa doğru rulo yapılır.Bu işlem yufkalar tamamlanana kadar devam eder.Resimdeki gibi 2ye katlanır ve yağlanmış tepsiye konur.Yumurta sarısı sürülüp fırına atılır.200 derecede pişirilir.



 







                                                   AFİYET OLSUN










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder