Malzemeler:
2 kg bamya
2 adet limon
3 adet iri domates
Yapılışı:
Bamyalar ayıklanıp, kenarda bekletilir. Önce domatesler kabukları soyulup küp küp doğranır.Limonlar sıkılır. Bu arada bamyalar yıkanıp , süzülür. Bekletip sonra yıkanmasının sebebi yapış yapış olmaması için. Tencereye önce bamyalar , domatesler , limon suyu koyulur. Önce ocağın altı açık , 5 dk sonra kısık ateşte bamyaların rengi dönene kadar pişirilir. Borcama dökülüp soğutulur. Poşetlere koyulup kışın yemek için buzlukta saklanır.
PÜF NOKTA: Bamyalar pişirilirken malzemeler koyulunca 1 kere karıştırın. Bir daha karıştırmayın . Yapış yapış olmaması için .
NOT: Bamyaları buzluğa koymanın başka bir yöntemi de bamyalar alındıktan sonra yıkanır. Bir gazete üzerine serilir. Ve 1 gün kurutulmaya bırakılır. İyice kuruduktan sonra ayıklanır ve buzdolabı poşetlerine koyulup buzluğa koyulur.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder