8 Ocak 2014 Çarşamba
ARNAVUT CİĞERİ
Malzemler:
500gr. ciğer
un,
kızartmak için sıvı yağ
tuz
hazırlanışı:
Ciğerler yıkanıp, süzgece konur.10 dak. kadar suyu süzülmesi için bekletilir.Bir miktar un ve tuz karıştırılıp,düz bir tabağa konur.Tavaya yağ konur kızması beklenir.Ciğerler una konup karıştırılır ve elin içindeyken fazla unu silkelenir ve tavaya konur.Tavada sık sık çevrilerek heryeri eşit pişmesi sağlanır.Bu arada yağı ne az olsun nede patates kızarttığımız kadar çok.İkisini ortası olursa ciğeriniz ne yanmaz nede kuru olur.Ama en önemli püf nokta ununu yağ yanmaması için muhakkak silkeleyin ve karıştırarak pişirin.
Servis önerisi:Yanında olmazsa olmazı soğanı ve patates kızartmasını unutmayın...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder