30 Kasım 2013 Cumartesi

KURU PATLICAN DOLMASI




Evet,,, geldik benim yemeye hiç doyamadığım ve Antepli komşularımın çok iyi yaptıkları dolmanın tarifini vermeye...Bakalım siz bizimkini beğenecekmisiniz.....Yorumlarınızı bekliyorum...

Malzemeler:
1bağ kuru patlıcan(yaklaşık 50 adet oluyor)
3 adet kuru soğan
2 veya 3 baş sarımsak
200-250 gr.kıyma
3 su bardağı pirinç
zeytinyağı 
2 yemek kaşığı acı  veya tatlı biber salçası
1 yemek kasığı domates salçası
 tuz,1 yemek kaşığı limon tuzu veya koruk ekşisi veya limon suyu

Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır ve 1 tencerede patlıcanlar yumuşayana kadar kaynatılır.Pirinç ılık su ile ıslatılır ve kenarda bekletilir.Elinizle patlıcanlardan birini suda soğutup kontrol edin.Bu arada başka bir tencerede kıyma rengi dönene kadar kavrulur ve zeytinyağ konur.Bu dolmanın olmazsa olmazı zeytinyağı ve biber salçası...Doğranmış soğanlar kıymanın üzerine konur ve kavrulur.Salçası konup az birşey döndürülür ve pirinçi konur.Sarımsakları çok  küçük doğranır ve ilave edilir.Tuzu ve sıcak suda eritilmiş limon tuzu(yarım su bar.su).Bardaktaki suyun yarısını pirincin üstüne ,yarısını dolmaların üstüne koyun.

NOT:Bu dolmaya öbür dolmalar gibi içini yaparken su konmuyor.

Patlıcanların içlerini yarısına kadar doldurun ve ağızları birbirinin altında kalacak şekilde tencereye dizin.Dolmaların üstüne çıkmayacak şekilde suyunu  koyun.Ve dolma taşı veya tabak koyun.Pişirin. 
                                           Kolay gelsin..









 















 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder