4 Eylül 2013 Çarşamba
MANTARLI BÖREK
Malzemeler:
1 kg yufka
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket mantar
3 adet kuru soğan
Tuz
Yapılışı:
Soğanlar küp küp doğranır. Mantarlar ince ince doğranır. Suyu bitene kadar sotelenir. Tuz konur. Yumurta, süt, sıvı yağ karıştırılır. Yufka bütün serilir. Yarısına sos koyulur. İkiye katlanır. Diğer yarısına sos sürülür. 6 parçaya bölünür. İster üçgen istenirse düz kesilir. Uçlarına iç malzemeden koyulup sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder