27 Mart 2014 Perşembe
KUMRU (SİMİT) POĞÇA
Malzemeler:
1 paket tereyağ
1 su bar.ılık süt
1 su bar.sıvı yağ
1 su bar.yoğurt
2 yumurta sarısı
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
dışı için
bolca susam
1 su bar.süt
kaşar peyniri
hazırlanışı:
Tereyağ eritilip soğuyunca ,yoğurt,süt,sıvı yağ,yumurta karıştırılır.Unu ,mayası ve tuzu ilave edilir.Yumuşak bir hamur elde edilir.40 -45 dk.mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurdan cevizden az büyük parça kopartılıp,el ile açılıp içine kaşar peyniri konup kapatılır.Önce süte sonra susama her yanı bulanır.Yağlanmış fırın tepsisine konur.15 dk.da tepsi mayası için bekletilip fırına atılır.
sevgi ve dua ile.....
KAŞARLI KUSKUS SALATASI
Malzemeler:
1 paket kuskus makarna(Nuhun Ankara makarnası)
1 bütün tavuk göğsü
2 su bar. haşlanmış nohut
1 su bar.fazla rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Nohutlar geceden ıslatılıp,ertesi gün haşlanır.Yada daha önceden haşlayıp dolapta yada buzlukta hazır edebilirsiniz.Tavuk üzerine su koyularak haşlanır.Tavuk haşlanınca soguması için servis tabağına alınır.Kutu kutu doğranır.Kuskus, haşlayıp kenarda duran tavuğun suyu ile ister çektirme usuli ile isterseniz makarna haşlanır gibi haşlanır.Kaşar peyniri rendelenip bir kenarda bekletilir.Bütün malzemelerin haşlanıp hazır edilmesiyle servis edeceğimiz zaman tencereye bir miktar yağ koyup,(makarnaya koyduğumuz yağ gibi düşünün)önce kuskusları,sonra nohut,tavuk ve kaşarları koyup bir güzel karıştırın.Kaşarlar erimeye başlayınca servis edebilirsiniz.
Muhteşem bir lezzet beğeniceğinizden eminim..
sevgi ve dua ile....
DAVET SOFRASI 2
Merhaba sevgili dostlar,bu ara bloga fazla zaman ayıramadığım için tarifler baya bir birikti.Ama elimden geldiğince yeni tarifler eklemeye çalışacağım.
Geçen hafta sevgili arkadaşım Şengül'ün evine misafirdik.Kendisi çok becerikli bir arkadaşımdır.Yeni tarifler denemeyi çok sever.Eli de bir o kadar lezzetlidir.
Gelelim masamızda neler vardı?
Kaşarlı kuskus salata,pırasalı börek,tahinli kurabiye,bol yeşillikli bahar salatası,int.fenomen olmuş simit poğça,ve resimlemeyi unuttuğum ekler tatlı.Bizler için bu güzel sofrayı hazırlayan Şengül'cüğüme çok teşekkür ediyorum.Tarifleri merak ettiğinizi biliyorum.Fırsat buldukça yayınlayacağım.
SEVGİ VE DUA İLE......
27 Ocak 2014 Pazartesi
KREMALI BÖREK
Ayferin kremalı böreğinin tarifini paylaşıyorum.Bize arkadaşım fırından çıkar çıkmaz ikram etti.Bu yüzden tadına doyamadık.Siz de sıcak deneyebilirsiniz Servis önerisidir.Kolay gelsin...
Arkadaşım bu sefer galeta ununu poğçada kullandığı için ,böreğini çörek otlu yapmış .Bilginize...
Malzemeler:
6 adet yufka
1 paket çiğ krema
Sıvı yağ göz kararı(yufkaya sürülecek kadar)
4-5 patates
3-4 kaşık hindistan cevizi
200 gr kaşar peyniri
Galeta unu
hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp,rendeliyoruz yada eziyoruz.Bol kaşar peyniri karıştırıyoruz.3-4 Kaşık hindistan cevizi ve ağız tadı tuz koyuyoruz.Kenara alın bekletiyoruz.
Yufkanın 1.sini açıyoruz ve krema ve yağı ilk kata sürüyoruz.2.katı serip tekrar malzemeden sürüyoruz.12 ye bölüyoruz.İç harçtan koyup,sigara böreği gibi ama geniş sarıyoruz.Aynı işlemi diğer yufkalara da yapıp,galeta ununa bulayıp,yağlı kağıda koyup ısıtılmış fırına atıp,kızarana kadar pişiriyoruz.
9
Arkadaşım bu sefer galeta ununu poğçada kullandığı için ,böreğini çörek otlu yapmış .Bilginize...
Malzemeler:
6 adet yufka
1 paket çiğ krema
Sıvı yağ göz kararı(yufkaya sürülecek kadar)
4-5 patates
3-4 kaşık hindistan cevizi
200 gr kaşar peyniri
Galeta unu
hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp,rendeliyoruz yada eziyoruz.Bol kaşar peyniri karıştırıyoruz.3-4 Kaşık hindistan cevizi ve ağız tadı tuz koyuyoruz.Kenara alın bekletiyoruz.
Yufkanın 1.sini açıyoruz ve krema ve yağı ilk kata sürüyoruz.2.katı serip tekrar malzemeden sürüyoruz.12 ye bölüyoruz.İç harçtan koyup,sigara böreği gibi ama geniş sarıyoruz.Aynı işlemi diğer yufkalara da yapıp,galeta ununa bulayıp,yağlı kağıda koyup ısıtılmış fırına atıp,kızarana kadar pişiriyoruz.
9
SOSLU İNGİLİZ KEKİ
Malzemeler:
4 yumurta
yarım bar. sıvı yağ
2 su bar.toz şeker
3 bardak un(yaklaşık)
kabartma tozu,vanilya
Sosu:
BATIRMAK İÇİN:
3,5 bar.süt
1 paket kakao
en son hindistan cevizine batır.
Üstü için:
1Paket çikolata sos,üstündeki tarife göre pişirilir.
Yapılışı:
Kek malzemelerini çırpıp,180 derecede pişirilir.Dikdörtgen borcama koyabilirsin. Fırına koyduktan sonra hafif kabarmaya başlayınca çatalla delin.Kekin kabarmaması gerekiyor.Kek ılındıktan sonra istediğiniz ölçüde kesin.Kare kare kesmek ideal olucaktır.Sütle kakaoyu karıştırın ve kekin dış kenarlarını hafif değdirip kenara alın.Başka bir tabakta sosa batırılmış kekleri ,hindistan cevizine bulayın ve servis yapacağınız kenarı yüksek tabağa alın.Hazırladığınız çikolata sosu üzerine dökün.
İsterseniz çikolata sos koymadanda servis edebilirsiniz.Tarifin orjinali budur.Arkadaşım değişiklik olması açısından çikolata soslu yapmış ama oda çok lezzetliydi.Tercih sizin...
DAVET SOFRASI
Sevgili ev sahibimiz Ayferin bizler için hazırladıkları...
Kremalı börek ,elmalı turta, barbunyalı ketçaplı makarna salatası , soslu ing.keki, etsiz çiğ köfte ,ıspanaklı galeta unlu poğça
8 Ocak 2014 Çarşamba
ARNAVUT CİĞERİ
Malzemler:
500gr. ciğer
un,
kızartmak için sıvı yağ
tuz
hazırlanışı:
Ciğerler yıkanıp, süzgece konur.10 dak. kadar suyu süzülmesi için bekletilir.Bir miktar un ve tuz karıştırılıp,düz bir tabağa konur.Tavaya yağ konur kızması beklenir.Ciğerler una konup karıştırılır ve elin içindeyken fazla unu silkelenir ve tavaya konur.Tavada sık sık çevrilerek heryeri eşit pişmesi sağlanır.Bu arada yağı ne az olsun nede patates kızarttığımız kadar çok.İkisini ortası olursa ciğeriniz ne yanmaz nede kuru olur.Ama en önemli püf nokta ununu yağ yanmaması için muhakkak silkeleyin ve karıştırarak pişirin.
Servis önerisi:Yanında olmazsa olmazı soğanı ve patates kızartmasını unutmayın...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)