27 Mart 2014 Perşembe

KUMRU (SİMİT) POĞÇA


Malzemeler:
1 paket tereyağ
1 su bar.ılık süt
1 su bar.sıvı yağ
1 su bar.yoğurt
2 yumurta sarısı
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

dışı için
bolca susam
1 su bar.süt
kaşar peyniri

hazırlanışı:
Tereyağ eritilip soğuyunca ,yoğurt,süt,sıvı yağ,yumurta karıştırılır.Unu ,mayası ve tuzu ilave edilir.Yumuşak bir hamur elde edilir.40 -45 dk.mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamurdan cevizden az büyük parça kopartılıp,el ile açılıp içine kaşar peyniri konup kapatılır.Önce süte sonra susama her yanı bulanır.Yağlanmış fırın tepsisine  konur.15 dk.da tepsi mayası için bekletilip fırına atılır.
                                                    sevgi ve dua ile.....







KAŞARLI KUSKUS SALATASI


Malzemeler:
1 paket kuskus makarna(Nuhun Ankara makarnası)
1 bütün tavuk göğsü
2 su bar. haşlanmış nohut
1 su bar.fazla rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Nohutlar geceden ıslatılıp,ertesi gün haşlanır.Yada daha önceden haşlayıp dolapta yada buzlukta hazır edebilirsiniz.Tavuk üzerine su koyularak haşlanır.Tavuk haşlanınca soguması için servis tabağına alınır.Kutu kutu doğranır.Kuskus, haşlayıp kenarda duran tavuğun suyu ile ister çektirme usuli ile isterseniz makarna haşlanır gibi haşlanır.Kaşar peyniri rendelenip bir kenarda bekletilir.Bütün malzemelerin haşlanıp hazır edilmesiyle servis edeceğimiz zaman tencereye bir miktar yağ koyup,(makarnaya koyduğumuz yağ gibi düşünün)önce kuskusları,sonra nohut,tavuk ve kaşarları koyup bir güzel karıştırın.Kaşarlar erimeye başlayınca servis edebilirsiniz.
Muhteşem bir lezzet beğeniceğinizden eminim.. 
                                       
                                 sevgi ve dua ile....




DAVET SOFRASI 2



Merhaba sevgili dostlar,bu ara bloga fazla zaman ayıramadığım için tarifler baya bir birikti.Ama elimden geldiğince yeni tarifler eklemeye çalışacağım.
Geçen  hafta sevgili arkadaşım Şengül'ün evine misafirdik.Kendisi çok becerikli bir arkadaşımdır.Yeni tarifler denemeyi çok sever.Eli de bir o kadar lezzetlidir.
Gelelim masamızda neler vardı? 
Kaşarlı kuskus salata,pırasalı börek,tahinli kurabiye,bol yeşillikli bahar salatası,int.fenomen olmuş simit poğça,ve resimlemeyi unuttuğum ekler tatlı.Bizler için bu güzel sofrayı hazırlayan Şengül'cüğüme  çok teşekkür ediyorum.Tarifleri merak ettiğinizi biliyorum.Fırsat buldukça yayınlayacağım.
                                          SEVGİ VE DUA İLE......

27 Ocak 2014 Pazartesi

KREMALI BÖREK

Ayferin kremalı  böreğinin tarifini paylaşıyorum.Bize arkadaşım fırından çıkar çıkmaz ikram etti.Bu yüzden tadına doyamadık.Siz  de sıcak deneyebilirsiniz Servis önerisidir.Kolay gelsin...

Arkadaşım bu sefer galeta ununu poğçada kullandığı için ,böreğini çörek otlu yapmış .Bilginize...

Malzemeler:
6 adet yufka
1 paket çiğ krema
Sıvı yağ göz kararı(yufkaya sürülecek kadar)
4-5 patates
3-4 kaşık hindistan cevizi
200 gr kaşar peyniri
Galeta unu

hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp,rendeliyoruz yada eziyoruz.Bol kaşar peyniri karıştırıyoruz.3-4 Kaşık hindistan cevizi ve ağız tadı tuz koyuyoruz.Kenara alın bekletiyoruz.
Yufkanın 1.sini açıyoruz ve krema ve yağı ilk kata sürüyoruz.2.katı serip tekrar malzemeden sürüyoruz.12 ye bölüyoruz.İç harçtan koyup,sigara böreği gibi ama geniş sarıyoruz.Aynı işlemi diğer yufkalara da yapıp,galeta ununa bulayıp,yağlı kağıda koyup  ısıtılmış fırına atıp,kızarana kadar pişiriyoruz.





9







SOSLU İNGİLİZ KEKİ

Arkadaşım Ayfer'in bizler için hazırladığı  sofradan tarifleri paylaşmaya devam ediyorum...

Malzemeler:
4 yumurta
yarım bar. sıvı yağ
2 su bar.toz şeker
3 bardak un(yaklaşık)
kabartma tozu,vanilya

Sosu:
BATIRMAK İÇİN:
3,5 bar.süt
1 paket kakao

en son hindistan cevizine batır.

Üstü için:
1Paket çikolata sos,üstündeki tarife göre pişirilir.

Yapılışı:
Kek malzemelerini çırpıp,180 derecede pişirilir.Dikdörtgen borcama koyabilirsin. Fırına koyduktan sonra hafif kabarmaya başlayınca çatalla delin.Kekin kabarmaması gerekiyor.Kek ılındıktan sonra istediğiniz ölçüde kesin.Kare kare kesmek ideal olucaktır.Sütle kakaoyu karıştırın ve kekin dış kenarlarını hafif değdirip kenara alın.Başka bir tabakta  sosa batırılmış kekleri ,hindistan cevizine  bulayın ve servis yapacağınız kenarı yüksek tabağa alın.Hazırladığınız çikolata sosu üzerine dökün.

İsterseniz çikolata sos koymadanda  servis edebilirsiniz.Tarifin orjinali budur.Arkadaşım değişiklik olması açısından çikolata soslu yapmış ama oda çok lezzetliydi.Tercih sizin...





DAVET SOFRASI


Geçtiğimiz hafta çok sevdiğim arkadaşım AYFER deydik.Bizler için hazırladığı o güzel sofradan görüntüyü  face de ve instagramda paylaşmıştım.Elimden geldiği kadarı ile tariflerini paylaşacağım.Bizler çok beğendik umarım sizlerde beğenip  sevdiklerinize yaparsınız.Arkadaşıma emeklerinden ve bizleri evinde çok güzel ağırladığı için teşekkür ederiz.

Sevgili ev sahibimiz Ayferin bizler için hazırladıkları...
 Kremalı börek ,elmalı turta, barbunyalı ketçaplı makarna salatası , soslu ing.keki, etsiz çiğ köfte ,ıspanaklı galeta unlu poğça





8 Ocak 2014 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ


Malzemler:
500gr. ciğer
un,
kızartmak için sıvı yağ
tuz

hazırlanışı:

Ciğerler  yıkanıp, süzgece konur.10 dak. kadar suyu süzülmesi için bekletilir.Bir miktar un ve tuz karıştırılıp,düz bir tabağa konur.Tavaya  yağ konur kızması beklenir.Ciğerler una konup karıştırılır ve elin içindeyken fazla unu silkelenir ve tavaya konur.Tavada sık sık çevrilerek heryeri  eşit pişmesi sağlanır.Bu arada yağı ne az olsun nede patates kızarttığımız kadar çok.İkisini ortası olursa ciğeriniz ne yanmaz nede kuru olur.Ama en önemli püf nokta ununu yağ yanmaması için muhakkak silkeleyin ve karıştırarak pişirin.

Servis önerisi:Yanında olmazsa olmazı soğanı ve patates kızartmasını unutmayın...