31 Ağustos 2013 Cumartesi

BUZDOLABI İÇİN BAMYA


Malzemeler:

2 kg bamya 
2 adet limon
3 adet iri domates

Yapılışı:

Bamyalar ayıklanıp, kenarda bekletilir. Önce domatesler kabukları soyulup küp küp doğranır.Limonlar sıkılır. Bu arada bamyalar yıkanıp , süzülür. Bekletip sonra yıkanmasının sebebi yapış yapış olmaması için. Tencereye önce bamyalar , domatesler , limon suyu koyulur. Önce ocağın altı açık , 5 dk  sonra kısık ateşte bamyaların rengi dönene kadar pişirilir. Borcama dökülüp soğutulur. Poşetlere koyulup kışın yemek için buzlukta saklanır.

PÜF NOKTA: Bamyalar pişirilirken malzemeler koyulunca 1 kere karıştırın. Bir daha karıştırmayın . Yapış yapış olmaması için .

NOT:  Bamyaları buzluğa koymanın başka bir yöntemi de bamyalar alındıktan sonra yıkanır. Bir gazete üzerine serilir. Ve  1 gün kurutulmaya bırakılır. İyice kuruduktan sonra ayıklanır ve buzdolabı poşetlerine koyulup buzluğa koyulur. 




                                   
                               AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder